פייסבוק ממשיכה במסע הקניות: רוכשת את Tag Tile
מסע הרכישות האחרון של פייסבוק לא נפסק; הפעם רוכשת פייסבוק סטארטאפ קטן המייצר ממשק לבעלי עסקים המחבר אותם עם לקוחותיהם, דרך סמארטפונים.
חברת סטארטאפ אמריקנית הפועלת בתחום שילוב עולם הקמעונאות עם עולם הסלולר הודיעה בסוף השבוע על מכירתה לפייסבוק תמורת סכום נמוך בהרבה מזה ששילמה החברה עבורה אינסטגרם. החברה, Tag Tile, מייצרת ממשק מיוחד המאפשר לבעלי עסק להציע ללקוחותיהם הטבות ומבצעים דרך הסמארטפון שלהם, ובתמורה לקבל מידע על יעילות דרכי הפרסום שלהם. בעקבות הרכישה המוערכת בכמה עשרות מיליוני דולרים, יצטרף צוות החברה אל פייסבוק, ויעבור לעבור על פרויקטים אחרים של פייסבוק. לפי הודעת החברה, המוצר הרשמי של Tag Tile לא ימשיך להתפתח וצפוי אף להיסגר בחודשים הקרובים (ראו הודעת החברה בנושא).
הרכישה של טאגליין ממשיכה את הקו של פייסבוק בחודשים האחרונים, לפיו פייסבוק הולכת וצוברת נכסים לקראת מועד הנפקתה המתקרב. חברת טאגליין מספקת לבתי עסק ממשקים פיזיים המאפשרים לבתי עסק להציע ללקוחותיהם הנחות כאשר הם מתחברים לממשק הייעודי, היושב בבית העסק, דרך אפליקציה בסמארטפון שלהם (האפליקציה זמינה עבור iOS ועבור אנדרואיד). בתמורה לאותן הטבות מקבל בית העסק אינפורמציה חשובה, כגון יעילות קמפיינים מסוימים לעומת אחרים, כיצד הגיעו אליו הלקוחות, ודרך ניתוח המידע להבין מה הוא יכול לעשות טוב יותר כדי למשוך יותר קונים.
רכישה זו מחזקת את יכולותיה של פייסבוק בתחום המובייל, ומצטרפת לאחת הרכישות המעניינות של השנה האחרונה, כאשר פייסבוק רכשה בשבוע שעבר את Instagram בתמורה למיליארד דולרים (ראו מדוע רכשה פייסבוק את אינסטגרם). את התמורה תעביר פייסבוק לאינסטגרם במזומנים ובמניות, והעסקה צפויה להסתיים בעתיד הקרוב.
845 מיליון רשומים
פייסבוק, המפעילה את הרשת החברתית הגדולה בעולם הנושאת את שמה חשפה אמש כי ברשת היום מעל 845 מיליון משתמשים רשומים ברשת. מספר זה מייצג יותר מכל את ההאטה בקצב ההצטרפות לפייסבוק, ואת התקרובתה של פייסבוק לנקודה שבה היא לא תוכל עוד למשוך מצטרפים חדשים לרשת.
במהלך השנה האחרונה מגמת ההאטה בכמות המצטרפים החדשים לפייסבוק נתנה את אותותיה בעיקר בקרב המדינות הראשונות שאימצו את פייסבוק כבר בשנותיה הראשונות. מדינות אלה, כגון ארצות הברית וקנדה, אף ראו את קצב המשתמשים הרשומים יורד, לא רק נעצר.
על רקע דברים אלה, חשוב לזכור, כי פייסבוק נמצאת רגע לפני הנפקתה. החברה הגישה לרשות לניירות ערך האמריקנית, ה-SEC, את המסמכים הנדרשים כדי להתחיל בהליכי הנפקה כבר במהלך חודש מאי הקרוב, קרי החל מבעוד שבועיים. אם לא יהיו עיכובים של הרגע האחרון, כגון החלטת ה-SEC כי הרכישות האחרונות של פייסבוק מחייבות הארכת ה'תקופה השקטה', תוכל פייסבוק כבר במהלך מאי להציע את מניותיה לציבור.
לאור הנפקתה המתקרבת, נראה שפייסבוק אוגרת נכסים ורוכשת חברות שיוסיפו למאגר הכשרונות שכבר עובד בחברה. חברות אלו יוכלו לעבות את פוטנציאל ההנפקה של פייסבוק מצד אחד, ומצד שני יוכלו לעזור לה, באמצעות ההון האנושי שלהן, להתגבר על אחד מהחששות הגדולים ביותר של פייסבוק, לפיהם לאחר ההנפקה כאשר חלקים נרחבים מעובדיה הופכים למיליונרים, הם יבחרו לעזוב את עבודתם ולפרוש.



יפה!