אקווינום מגייסת 1.25 מיליון דולר כדי שהאוכל שלנו יהיה טעים, בריא וזול יותר

החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיה לטיפוח ולהשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית, מהירה ויעילה פי 10 מהמוכר כיום

מקור: cc0-by-pixabay

מקור: cc0-by-pixabay

חברת הסטארטאפ הישראלית EQUInom (אקווינום) העוסקת בטיפוח ובהשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית, הודיעה היום (ד') על השלמת סבב גיוס שני בהיקף 1.25 מיליון דולר בהובלת חברת הזרע (1939) בע״מ, המתמחה בייצור זרעים וגידולי שדה.

סיכויי הצלחה גדולים פי 10 לטיפוח זרעים

חברת EQUInom פיתחה טכנולוגיית השבחה ייחודית לזרעים, שמשלבת בין שימוש מסיבי במידע הנאסף ברצפי דנ"א (DNA sequencing), לבין מידע פנוטיפי (מופע של הצמח). השימוש באלגוריתמים של החברה מאפשר לזהות איזורים ב-DNA בעלי ערך טיפוחי ולשלבם יחד למוצר סופי. בצורה זו מצליחה החברה להגיע לרמות של דיוק ומהירות פיתוח שלא היו אפשריות עד כה. התוצאה היא זני זרעים, שמהם יופקו חומרי גלם חדשים בריאים וזולים יותר, שעלות הייצור שלהם מופחתת – כל זאת ללא שימוש בהנדסה גנטית (GMO).

עד כה, EQUInom פיתחה זני על של שומשום וקינואה שמאפשרים לחקלאים לגדל שני מוצרי מזון אלה באופן משתלם תוך שיפור הערך התזונתי שלהם. המוצרים הראשונים של החברה נמצאים בשלבי קדם מסחור וצפויים להגיע לשוק בשנתיים הקרובות.

EQUInom הוקמה בשנת 2012 על ידי ד"ר גיל שלו, המכהן כמנכ"ל החברה ומאז היא גייסה כמיליון דולר בסבב Seed ממשקיעים פרטיים ועכשיו היא משלימה סבב גיוס נוסף בהיקף 1.25 מיליון דולר בהובלת חברת הזרע. החברה מעסיקה כיום 14 עובדים במשרדיה שממוקמים בקיבוץ גבעת ברנר ובכוונתה להשקיע את ההון שגייסה בגיוס עובדים נוספים ופיתוח והשבחה של זרעי חלבון מהצומח באמצעות טכנולוגיות ביו-אינפורמטיקה. בנוסף הודיעה החברה שחתמה על הסכם עם Obela, מיזם משותף של חברת פפסיקו ושל קבוצת שטראוס, לשיתוף פעולה בפרויקט טיפוח המשתמש בטכנולוגיה ובתהליך הטיפוח החישובי של EQUInom.

ד''ר גיל שלו, מנכ''ל EQUInom. מקור: יח"צ

ד"ר גיל שלו, מנכ"ל EQUInom. מקור: יח"צ

בתגובה לגיוס מסר ד"ר גיל שלו, מנכ"ל EQUInom: "הטכנולוגיה והתהליכים מבוססי הביו-אינפורמטיקה שפיתחנו מאפשרים לנו לבצע תהליך להשבחת והוזלת כל מוצר מזון המבוסס על צמחים. הפיתוחים הייחודיים של EQUInom מאפשרים להגדיל את סיכויי ההצלחה של פרויקטים שאפתניים לטיפוח זרעים (plant breeding) פי 10, בלי לשנות את מסגרת התקציב ותוך קיצור של פי 2 בזמן הפרויקט ביחס לשיטות עבודה רגילות. בין היתר, האלגוריתמים שלנו מבצעים בחירה רחבה של גנים במטרה לפתח זנים בעלי ערך שוק מקסימלי".

בהתייחסו לשינוי שתוכל להביא הטכנולוגיה ש-EQUInom מפתחת, אמר שלו: "כיום, הסיכוי הרגיל של הצלחת פרויקטים רבים לטיפוח זרעים הוא בין 5% ל-8%. מכיוון שבאמצעות EQUInom, הסיכוי הזה יגדל פי 10 ל-50%-80% תוך צמצום עלויות הפיתוח פי 2, חברות מזון יסכימו להשקיע ביצירת זנים ומזונות שהן לא העלו על דעתן עד כה להשקיע בהם. מהלך זה מוליד פרויקטים חדשים של גידול מוצרי מזון מהסוג שיכול להאכיל את האנושות באופן זול, בריא וטעים יותר".

יניב אביטל

הגב

1 תגובה on "אקווינום מגייסת 1.25 מיליון דולר כדי שהאוכל שלנו יהיה טעים, בריא וזול יותר"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
נדב
Guest

חברה מדהימה. הייתי משקיע בהם בעצמי לו היתה לי ההזדמנות.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: