7560307952 האם חרקים הולכים להפוך בקרוב למאכל האהוב עליכם? | גיקטיים

סוכן חכם
אישי ודיסקרטי

לוח משרות ההיי-טק
והטכנולוגיה של ישראל.

רוצים לדעת על משרות חדשות שמתאימות לכם?
תנו לנו לעבוד בשבילכם.
במקום לחפש משרות, קבלו אותן למייל ראשונים.

תודה רבה,
מעכשיו הסוכן האישי שלנו עובד בשבילך. בהצלחה:)
ההרשמה בוצעה בהצלחה
*הרשמה מאשרת לנו את תנאי השימוש
אני מאשר קבלת חומר פרסומי מגיקטיים וידוע לי כי באפשרותי לבקש הסרה מרשימת התפוצה בכל עת

האם חרקים הולכים להפוך בקרוב למאכל האהוב עליכם?

הם נחשבים למאכל אקזוטי במדינות המזרח אבל לרוב נתקלים בהבעת גועל בקרב הציבור הרחב. למרות זאת, מנכ׳׳לית פפסי מאמינה שבעתיד הקרוב החרקים יהיו מרכיב קבוע בצלחת של כולנו

מקור: Pixabay

מקור: Pixabay

מאת כריסטינה טרויטינו, פורבס ישראל

הצרכנים כנראה לא יסכימו עם זה, אבל מנכ"לית פפסי, אינדרה נוי, מתערבת שחרקים יהיו מקור נפוץ לחלבון בשווקים הביתיים בשנים הקרובות. באירוע שהתקיים בבורסה בניו יורק, הצהירה נוי, שהיא מאמינה שכמות החלבון הגבוהה בחרקים, כמו צרצרים, בנוסף לזמינותם הגבוהה, ישפיעו בסופו של דבר על העדפות הצרכנים.

עוד 10 שנים זה עשוי להפוך לסטנדרט

"חוקרים אומרים שהדבר הכי אטרקטיבי הוא לאכול צרצרים. כצ'יפס. ואני צמחונית, אני לא אוכלת צ'יפס צרצרים. אבל הם אמרו שאם אתם מעוניינים במקור טוב לחלבון, יש סדרת מוצרים המבוססת על צרצרים", אומרת נוי. "תוך שנה, שלוש שנים, חמש שנים או עשר שנים יהיו אנשים שיסתכלו באופן שונה על הנושא, בטווח של עשר שנים קדימה, כמה מהמאכלים וההרגלים המוזרים ביותר מתחילים לצוץ באופק".

ההנחה של נוי לגביי חלבון מחרקים מבוססת בחלקה על הצריכה העולמית של חרקים כבר היום. בעוד שחרקים הוצגו כמזון לחובבנים או מקור לחלבון למי שניזון מתזונה בריאה במיוחד, 80% מאומות העולם כבר ניזונים מחלבון של חרקים.

אכילת חרקים, הידועה גם כאנטומופוגיה, יכולה לספק יתרונות בריאותיים משמעותיים בהשוואה לחלבון מחיות. בהשוואה ל-100 גרם של בשר בקר, 100 גרם צרצרים מכיל 121 קלוריות (לעומת 254 קלוריות בבקר), ו-12.9 גרם של חלבון (מול 17 גרם בבקר). תולעי משי וטרמיטים מכילים ערכים תזונתיים דומים.

למרות שחלבון מחרקים פופולרי ברמה הגלובלית, מתאים מבחינה תזונתית ובר קיימא, שפים ידועים מזהירים שחרקים צריכים להיכנס לתזונה בהדרה תוך התאמה להעדפות הצרכן המערבי. רנה רדזפי, שף דני והבעלים של מסעדת נומה, אחת המסעדות הטובות בעולם, אומר שהיצרנים צריכים לשמור על אופטימיות זהירה לגביי חלבון מחרקים. רזדפי אמנם הכניס חרקים לתפריט הקבוע שלו, אבל לא מאמין שמדובר בתחליף ריאלי לבשר כרגע. "אם זה לא טעים במיוחד, לא תגרום לאנשים לאכול את זה. אלא אם סוף העולם מגיע ואין שום דבר אחר לאכול. אם זה טעים, מדובר בסיפור אחר לגמרי".

הכתבה פורסמה במקור בפורבס ישראל

לקריאה נוספת:

"האובר של הגראס": הכירו את סטארט-אפ הקנאביס הממומן ביותר בעולם

הבועה החדשה: החברות הישראליות מצטרפות לגל הרכבים האוטנומיים

פורבס ישראל

הגב

9 Comments on "האם חרקים הולכים להפוך בקרוב למאכל האהוב עליכם?"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
אריה
Guest

אקונה מטטה…

דרור
Guest

ובכן…לא כתוב פה כלום:(
מה הפואנטה של הכתבה הזו? אין פה שום מידע קונקרטי, רק ציטוטים חלקיים וחסרי ביסוס ומידע כללי שלא מחדש כלום.

ושאלוהים יעזור לי אני לא מבין את פשר המשפט הזה:
"תוך שנה, שלוש שנים, חמש שנים או עשר שנים יהיו אנשים שיסתכלו באופן שונה על הנושא, בטווח של עשר שנים קדימה, כמה מהמאכלים וההרגלים המוזרים ביותר מתחילים לצוץ באופק".

https://www.BUG.co.il
Guest

נראה טעים

נתן
Guest

איזה קשקוש…
אנחנו יהודים!!! מה נסגר עם הכתבות שלכם?!

תומר
Guest

אחותך יהודיה.

אנחנו אתאיסטים או חילונים.
אל תנסה לספח אותנו אל הדת הקדומה והחשוכה שלך.
תודה

דניאל
Guest

תומר חתיכת דפוק
אתה יודע בכלל מה המקור של השם שלך ?
או מה אתה עושה דווקא בישראל?
או יותר נכון לאיפה העיניים של הסבא רבא שלך והדורות שקדמו לו היו נשואות 2000 שנה ?
מה זה בכלל אומר יהודי חוץ מאוסף של 5 אותיות בת"ז המעפנה שלך?
חתיכת אתאיסט בשקל אתה קצת מבולבל וזה יעבור לך
אבל ב"ה רוב המוחלט של עם ישראל רחוווווק מלהפוך את התולעים לחלק מהתזונה שלו
תהנה יחרגול!!!!

אריה
Guest

אחי, צרצרים זה כשר לגמרי…

אני
Guest

אנשים אוכלים בשר בקר כי זה טעים להם והם לא שמים קצוץ על אקולוגיה רעב עולמי או התאכזרות לחיות. זה לא שחסר מקורות חלבן לא מהחי.

נועם
Guest

לאן הגענו..

wpDiscuz

תגיות לכתבה: