סטארטאפ טבעוני: ביצה מלאכותית שלא מן החי

היוזמה נולדה מתוך אידיאולוגיה שרואה בתעשיית המזון נצלנית ופוגעת בבעלי החיים ונועדה להקל במידת מה באמצעות יצירת תחליף לביצה. הכירו את מייסד Hampton Creek Foods שמעוניין למגר את הביצים מן החי בביצים מן הצומח

הכתבה פורסמה לראשונה במגזין Popular Science ישראל בגיליון 222 שראה אור באוקטובר 2012 ונכתבה במקור על ידי פול אדמס במסגרת ריאיון עם ג'וש טטריק.

תמונה: מדע פופולארי

היזם ג'וש טטריק, ייסד בשנה שעברה את חברת Hampton Creek Foods, כדי להחליף את אחד הרכיבים המורכבים ביותר מבחינה כימית של המטבח: הביצה. על פי ארגון הביצים האמריקני, הביצים יכולים לשמש ב-20 פונקציות שונות במזון, כולל איוורור, איחוד חומרים ועיבוי. טטריק גייס את כימאי המזון ג'והאן בוט; המוצר הראשון שלהם, אבקה צהבהבה שנקראת Beyond Eggs (מעבר לביצים), אמורה, עד סוף השנה, להימכר כרכיב בעוגיות ובעוגות מאפין מסחריות.

מה לא בסדר עם ביצים?

מערכת המזון שלנו היא כל כך מקולקלת – ההשפעה שלה שלילית על הסביבה, על הבריאות שלנו ועל הטיפול בבעלי חיים. המוצר שלנו אמור לקחת משהו מאספקת המזון שאינו מחויב מציאות ולהחליף אותו במשהו טוב יותר.

איך מייצרים ביצה מזוייפת?

מחליפים אותה באלטרנטיבות המבוססות על צמחים. ביצה היא מוצר מאוד מורכב. כדי למצוא את התחליפים חייבים לחפש, לצאת ממסגרת המידע המופיע בכתבי העת המדעיים המוכרים, ולחפש מרכיבים יוצאי דופן. ואז צריך לבחון כל מיני שילובים ולראות איזה מהם לוקח אותך בכיוון הנכון.

אז מה המתכון המנצח?

אתה מבין שאני לא יכול לתת לך את הפורמולה המדוייקת, אבל אנחנו משתמשים בחלבונים מכול מיני הקטניות והדגניים. חוץ מזה, אנחנו זקוקים לעמילנים או חומרים מצמיגים. אם אנחנו זקוקים לתוספת רטיבות או קפיציות, אנחנו עשויים להשתמש גם בשומנים נוספים.

איך אתם מתקדמים עד כה?

בהתחלה, כשפתחנו את עוגות המאפין שלנו, הייתי לוחץ את האצבע שלי לתוכה, והיא לא הייתה קופצת חזרה. לאחר מכן, כשהגענו למרכיבים הנכונים – אני זוכר שדיברתי עם ג'ון באמצעות הסקייפ – לחצתי את האצבע שלי לתוכה, והיא קפצה חזרה. אנחנו חוגגים כשאנחנו רואים את הקפיציות של מאפין. זו סיבה למסיבה.

בסדר, יש לכם קפיציות. איך הטעם שלהן?

יש לנו כמה מתכוני עוגיות פצפוצי שוקולד ועוגות מאפין שזהות בטעמן ב-100 אחוז למקור. אנחנו רוצים להגיע לבין 95 ל-100 אחוזים התאמה בכולם. יש אנשים שכבר מעדיפים את עוגיית תחליף הביצה שלנו לעוגיות עם הביצה.

באמת?

אנחנו עובדים על סרגל טעמים מדרגה אחת עד חמש. עבורנו, עוגיות העשויות מהביצה האמיתית עומדות על ארבע.


אוהבים מדע ולא מקבלים מספיק ממנו בניוזגיק? Popular Science ישראל וניוזגיק יוצאים בשיתוף פעולה במיוחד במסגרתו יוכלו גולשי האתר להנות ממנוי הכרות מיוחד לגרסה הישראלית של מגזין הטכנולוגיה והמדע במחיר של 20 ש"ח בלבד למשך 3 חודשים. לפרטים נוספים והרשמה

 

מדע פופולארי

תגיות לכתבה:

להגיב

5 תגובות

  1. מאת Alon Rosh:

    מדליק! אני לגמרי בעד :)
    בהצלחה וכן ירבו..

  2. מאת Liat Tagar:

    כל הכבוד למפתחים! מחכה לטעום את ההמצאה :-)
    אני אמנם לא טבעונית אבל טוב לדעת שיש אופציה אחרת שמתחשבת יותר בסביבה ובחיות.
    וגם – אם נגיע ליום שיהיה מחסור בביצים (וזה יכול לקרות) משמח לדעת שיהיה לנו תחליף ראוי.

הרשם לאתר

רק גיקים יכולים ליצור דיון חדש! כדי להפוך לגיק מדופלם, הרשם לאתר.